Udstillinger 2020

Klik her for at hente/printe folder: 14. marts - 29. maj 2020

 

14. marts
– 18. sept. 2020

 

 

HOBRO KUNSTSAMLING.
Tematisk ophængning

Kai Führer. You Light Up My Life, uden år. Foto Niels Reiter  

 

Hobro Kunstsamling har siden 1975 hentet maleri, grafik og ikke mindst skulptur til først Hobro, senere Mariagerfjord Kommune. Udstillingen i Kunstetagerne markerer samlingens lidt skæve 45-års jubilæum ved at sætte fokus på en række af de æstetiske og motiviske temaer, som samlingen repræsenterer.

Fra etableringen har det været Hobro Kunstsamlings sigte at virke for forskønnelse og kunstneriske oplevelser dér, hvor kommunens borgere færdes. Det har sat sig spor i det offentlige rum, hvor de mange skulpturer giver byerne karakter, og det ses på skoler og uddannelsesinstitutioner, på kontorer, i forvaltninger og virksomheder, hvor udlånte værker fra Hobro Kunstsamling pryder vægge og gulve.

Hobro Kunstsamling har fra de tidligste år indsamlet værker af landets førende kunstnere, heraf mange medlemmer af sammenslutningerne Den Frie Udstilling, Grønningen og Koloristerne. Kredsen af kunstnere er gennem årene vokset til i dag at tælle 46 malere, billedhuggere og grafikere. De fleste af kunstnerne har det været muligt at følge gennem en længere årrække, hvilket giver samlingens over 2.000 værker en sjælden retrospektiv værdi. Ud over de 2.000 unikaværker, som fortrinsvist er malerier og skulpturer, ejer kunstsamlingen en grafisk samling af samme størrelse.

Det er et udvalg fra denne store samling, der nu præsenteres i en stor udstilling, som ud fra temaer som abstraktion, natur, kropslighed og menneskeliv blander kortene i samlingen. Det bliver således muligt at følge, hvordan en række af kunstens store spørgsmål er blevet besvaret af samlingens kunstnere på tværs af de 45 år, samlingen har eksisteret – og faktisk længere tilbage, fordi der også er indkøbt værker fra kunstnernes bagkatalog, som det hedder i dag.

Blandt Hobro Kunstsamlings kunstnere er nogle af det sene 20. århundredes vigtige, abstrakte malere som Kai Führer og Steffen Jørgensen. Hans Henrik Lerfeldt og Jørgen Boberg hører til i første række af ny-surrealister, hvis kunst kredser om det kropslige og erotiske, og for malere som Poul Janus Ipsen og Erik Hagens har kunsten til stadighed været en måde at udtrykke samfundskritik og -forundring. Naturen har ført en omskiftelig tilværelse i det 20. århundredes kunst, hvilket også afspejler sig i Hobro Kunstsamling, hvor netop naturen er et af de temaer, der er blevet behandlet vidt forskelligt fra kunstner til kunstner. Bent Holstein skaber store, stemningsfulde abstraktioner over naturen, mens Ulrik Stenshøj forenkler naturen til grafiske udtryk. Vibeke Glarbos værker er på én gang naturtro og stiliserede, og Bengt Kochs grønlandske landskaber er som at være der selv.

Til udstillingen er udgivet et katalog, som kan købes i Kunstetagerne. Det digitale katalog kan hentes her.

Under Arrangementer kan man orientere sig om de formidlingstilbud, der følger med udstillingen.

Kai Führer. You Light Up My Life, uden år.
Foto Niels Reiter

 

Knud Agger. Rød sky. Emdrup, 2006. Foto Niels Reiter
Knud Agger. Rød sky. Emdrup, 2006.
Foto Niels Reiter

 

Poul Janus Ipsen. Skønheden, ekshibitionisten og svinene, 2001. Foto Niels Reiter
 
Poul Janus Ipsen. Skønheden, ekshibitionisten og svinene, 2001.
Foto Niels Reiter

 

Udstillingen har modtaget støtte fra 

Sparekassen Hobro Fonden

 

11. – 15. maj

 

MARIAGERFJORD KULTURSKOLES KUNSTELEVER

MARIAGERFJORD KUNSTSKOLEN KUNSTELEVER
 

 

Godt 60 børn og unge fra Mariagerfjord Kulturskoles billedkunsthold viser forårets arbejder.

Bemærk kort udstillingsperiode.

 

 

 

19. – 29. maj

 

10 TEKSTILE DAGE

 

Kissa Tindal. Making Time, 2019. Batik og stoftryk på silke
 

 

I anledning af bogen TEKSTILKUNST I DANMARK 2008-2018 vises tekstile værker af Bettina Andersen, Anne Birgitte Beyer, Jenny Hansen, Kit Kjærbye, Mette Rix, Ann Sloth, Kissa Tindal og Helene Vonsild.

Bemærk kort udstillingsperiode.

 

 

 

UDSAT

- ny udstillingsperiode følger

 

 

KERAMISKE KRUKKER

fra Danmark og Kina

Per Weiss. Krukke, 2019. Keramik
 

 

Udstillingen viser store, keramiske krukker skabt specielt til Kunstetagerne af seks af Danmarks bedste keramikere: Christian Bruun, Peder Rasmussen, Lene Regius, Gunhild Rudjord, Jean-Francois Thiérion og Per Weiss. De nye krukker iscenesættes sammen med en stor samling gamle, kinesiske forrådskrukker fra perioden 1850-1950. De kinesiske krukker er indsamlet af billedhuggeren Poul Bækhøj.

 

 

 

UDSAT

- ny udstillingsperiode følger

 

 

POUL BÆKHØJ

- Nedslag i værker og samlinger

Poul Bækhøj. Skulptur, uden år. Diabas
 

 

Billedhuggeren Poul Bækhøj (1942-2017) begyndte sin kunstneriske karriere som keramiker og koncentrerede sig senere om figurative skulpturer i granit. Udstillingen præsenterer såvel Bækhøjs keramiske arbejder i store formater som hans skulptur og foto. Et raritetskabinet giver et indblik i kunstneren som samler.

 

 

 

3. okt. 2020
– 29. jan. 2021

 

 

INDISKE BILLEDER

– blik på indisk samtidskunst

Manjunath Kamath. Hvileløs mand på lyserød elefant i den gamle bydel, 2006
 

 

De udstillede værker stammer fra Preben Gondolfs indiske kunstsamling på mere end 140 værker, som er indkøbt siden 1987, hvor Preben Gondolf blev udsendt af Udenrigsministeriet til den danske ambassade i New Delhi. Foruden værkerne fra Gondolfs kunstsamling er der udstillet nyere værker af Sunanda Khajuria og Dhaneshwar Shah.

 

 

 

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider:

Man.–tirsdag:

Kl. 09.00 - 18.00

Onsdag:

Kl. 11.00 - 18.00

Tors.–fredag:

Kl. 09.00 - 18.00

Lørdag:

Kl. 09.00 - 13.00

Søndag og
helligdage:

Lukket

 

NYHED! Følg nu også på Instagram #kunstetagernehobro

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS