Udstillinger 2020

Klik her for at hente/printe folder sommer-efterår 2020

 

14. marts
– 19. sept. 2020

 

 

HOBRO KUNSTSAMLING.
Tematisk ophængning

Kai Führer. You Light Up My Life, uden år. Foto Niels Reiter  

 

Hobro Kunstsamling har siden 1975 hentet maleri, grafik og ikke mindst skulptur til først Hobro, senere Mariagerfjord Kommune. Udstillingen i Kunstetagerne markerer samlingens lidt skæve 45-års jubilæum ved at sætte fokus på en række af de æstetiske og motiviske temaer, som samlingen repræsenterer.

Fra etableringen har det været Hobro Kunstsamlings sigte at virke for forskønnelse og kunstneriske oplevelser dér, hvor kommunens borgere færdes. Det har sat sig spor i det offentlige rum, hvor de mange skulpturer giver byerne karakter, og det ses på skoler og uddannelsesinstitutioner, på kontorer, i forvaltninger og virksomheder, hvor udlånte værker fra Hobro Kunstsamling pryder vægge og gulve.

Hobro Kunstsamling har fra de tidligste år indsamlet værker af landets førende kunstnere, heraf mange medlemmer af sammenslutningerne Den Frie Udstilling, Grønningen og Koloristerne. Kredsen af kunstnere er gennem årene vokset til i dag at tælle 46 malere, billedhuggere og grafikere. De fleste af kunstnerne har det været muligt at følge gennem en længere årrække, hvilket giver samlingens over 2.000 værker en sjælden retrospektiv værdi. Ud over de 2.000 unikaværker, som fortrinsvist er malerier og skulpturer, ejer kunstsamlingen en grafisk samling af samme størrelse.

Det er et udvalg fra denne store samling, der nu præsenteres i en stor udstilling, som ud fra temaer som abstraktion, natur, kropslighed og menneskeliv blander kortene i samlingen. Det bliver således muligt at følge, hvordan en række af kunstens store spørgsmål er blevet besvaret af samlingens kunstnere på tværs af de 45 år, samlingen har eksisteret – og faktisk længere tilbage, fordi der også er indkøbt værker fra kunstnernes bagkatalog, som det hedder i dag.

Blandt Hobro Kunstsamlings kunstnere er nogle af det sene 20. århundredes vigtige, abstrakte malere som Kai Führer og Steffen Jørgensen. Hans Henrik Lerfeldt og Jørgen Boberg hører til i første række af ny-surrealister, hvis kunst kredser om det kropslige og erotiske, og for malere som Poul Janus Ipsen og Erik Hagens har kunsten til stadighed været en måde at udtrykke samfundskritik og -forundring. Naturen har ført en omskiftelig tilværelse i det 20. århundredes kunst, hvilket også afspejler sig i Hobro Kunstsamling, hvor netop naturen er et af de temaer, der er blevet behandlet vidt forskelligt fra kunstner til kunstner. Bent Holstein skaber store, stemningsfulde abstraktioner over naturen, mens Ulrik Stenshøj forenkler naturen til grafiske udtryk. Vibeke Glarbos værker er på én gang naturtro og stiliserede, og Bengt Kochs grønlandske landskaber er som at være der selv.

Til udstillingen er udgivet et katalog, som kan købes i Kunstetagerne. Det digitale katalog kan hentes her.

Under Arrangementer kan man orientere sig om de formidlingstilbud, der følger med udstillingen.

Kai Führer. You Light Up My Life, uden år.
Foto taget af billede: Niels Reiter

 

Knud Agger. Rød sky. Emdrup, 2006. Foto Niels Reiter
Poul Agger. Rød sky. Emdrup, 2006.
Foto taget af billede: Niels Reiter

 

Poul Janus Ipsen. Skønheden, ekshibitionisten og svinene, 2001. Foto Niels Reiter
 
Poul Janus Ipsen. Skønheden, ekshibitionisten og svinene, 2001.
Foto taget af billede: Niels Reiter

 

Udstillingen har modtaget støtte fra 

Sparekassen Hobro Fonden

 

16. – 20. juni

 

MARIAGERFJORD KULTURSKOLES KUNSTELEVER

MARIAGERFJORD KUNSTSKOLEN KUNSTELEVER
 

 

Godt 60 børn og unge fra Mariagerfjord Kulturskoles billedkunsthold viser forårets arbejder.

Bemærk kort udstillingsperiode.

 

 

 

3. okt. 2020
– 29. jan. 2021

 

 

DYSON DONATIONEN

 
 

Dyson Donationen, som tilhører Læsø Kunsthal, omfatter 170 litografier, raderinger og blandformer af nogle af de seneste ca. 125 års mest fremtrædende, internationale kunstnere.
På udstillingen vises grafik af Gustav Klimt, Pablo Picasso, Marc Chagall, Salvador Dalí, Francis Bacon og Per Kirkeby.

 

 

 

3. okt. 2020
– 30. jan. 2021

 

 

INDISKE BILLEDER

– Samtidskunst fra Indien, Bangladesh og Pakistan fra Preben Gondolfs samling

Manjunath Kamath. Hvileløs mand på lyserød elefant i den gamle bydel, 2006
Manjunath Kamath. Hvileløs mand på lyserød elefant i gammel by, 2006

 

 

 

Udstillingen præsenterer værker af 16 yngre kunstnere, som på hver deres måde forholder sig til både den 4.000 år lange, indiske historie, til den postkoloniale historie og til de aktuelle politiske, religiøse og kulturelle spændinger i området.

 

Kunstnere kommer alle fra det gamle, storindiske område. De tre lande Indien, Pakistan og Bangladesh blev først dannet i 1947, efter at det engelske koloniherredømme var blevet opløst. Landene har derfor en fælles historie og kultur, som går tusinder af år tilbage. Det ser man i kunsten, som trækker på både tidligere tiders hofkunst, miniaturer og folkekunst. Samtidig er kunstnerne i høj grad af i dag og ser sig selv som dele af en globaliseret kunstscene. De konfronterer nok lokale problemstillinger af både historisk, politisk, social og religiøs art, men de gør det med det behov for at eksperimentere, diskutere og kritisere, som hører den internationale samtidskunst til.

 

Udstillingens 65 værker er udlånt af Preben Gondolf, tidligere ambassaderåd ved Danmarks Ambassade i New Delhi. Preben Gondolf har samlet indisk samtidskunst gennem næsten 30 år, og han anses i dag for at være en af Danmarks førende kendere af feltet.

 

Gondolfs samling er opbygget med både nysgerrighed og kærlighed til den indiske samtidskunst. Den rummer derfor både eksotiske og farverige værker, som måske stemmer overens med manges idé om indisk kunst, og en række barske værker, som i ligefrem og mere symbolsk form diskuterer områdets politiske og religiøse spændinger.

 

De 16 kunstnere er fra Indien Arunanshu Chowdhury, f. 1969, Vinod Dave, f. 1948, Nabanita Guha, f. 1982, Manjunath Kamath, f. 1972, Sunanda Khajuria, f. 1979, Saruta Pal, Debashis Sarkar, f. 1979, Joydip Sengupta f 1973, Dhaneshwar Shah, f. 1979, Ravinder Sharma, f. 1959 og Shrilekha Sikander, f. 1950, fra Bangladesh Tassadduk Hossain Dulu, Imran Hussain Piplu og Mahbubur Rahman, f. 1969, fra Pakistan Ali Azmat, f. 1973f og fra Oman, den i Indien aktive Radhika Khimji, f. 1979.

 

Til udstillingen er udgivet et katalog, som kan købes i Kunstetagerne. Det digitale katalog kan hentes her.  

 

Under Arrangementer kan man orientere sig om de formidlingstilbud, der følger med udstillingen.

 

Det digitale katalog kan hentes her

 

 

 

 

Udstillingen har modtaget støtte fra 

Spar Nord Fonden

 

3. okt. 2020
– 30. jan. 2021

 

 

8-FOLD
– Tekstil kunst i Hobro

Kissa Tindal. Making Time, 2019. Batik og stoftryk på silke
Kissa Tindal. Making Time, 1974/2020
 

Mariagerfjord Kunstforening viser hvert år en kunsthåndværk- eller designudstilling i Kunstetagerne. I år er ikke meget, som det plejer, så i stedet for en stor, langvarig udstilling, byder vi velkommen til nogle intense tekstile uger med værker af otte kunstnere.

 

Tekstilkunst er et rummeligt begreb, som slet ikke er rummeligt nok. De eksperimenter med materialer og teknikker, som præger dagens tekstilkunst, fletter sig ubesværet sammen med billedkunst, design og teknologi. Resultatet bliver hybrider, opstået som krydsninger i kendt territorium, og helt nye arter, som konstant udvider det felt, hvor garn, strik, væv og stof engang var enerådende.

 

Nogle husker måske Kunstetagernes udstilling Traditionsbrud - Tekstil Samtidskunst i 2018 med fokus på billedkunstneres arbejde med tekstile teknikker og materialer. Nu vender vi så at sige blikket rundt og møder otte tekstilkunstneres arbejde med det billedkunstneriske. Udstillingen omfatter værker af tekstilkunstnerne Bettina Andersen, f. 1965, Anne Birgitte Beyer, f. 1961, Jenny Hansen, f. 1951, Kit Kjærbye, f. 1955, Mette Rix, f. 1961, Ann Sloth, f. 1960, Kissa Tindal, f. 1940 og Helene Vonsild, f. 1964.

 

De otte kunstnere er fra hver sin position optaget af at undersøge feltet mellem håndværk, kunsthåndværk og billedkunst. I både teknikker, materialer og udtryk trækker de på både tekstilets traditionelle tilknytning til håndarbejde og på billedkunstens eksperimenterende tilgang.

 

Udstillingen er en udløber af bogen ”Tekstilkunst i Danmark 2008-20

 

 
 

 

Forlaget på Tredje   har støttet udstillingens tilblivelse.

 

 

3. okt. 2020
– 30. jan. 2021

 

 

PÅ PAPIR – Jørgen Boberg og Hans Henrik Lerfeldt i Hobro Kunstsamling

Hans Henrik Lerfeldt: Uden titel, 1975. Oliepastel og akvarel på papir  

Fra Hobro Kunstsamling vises en lille ophængning af ikke tidligere udstillede værker af Jørgen Boberg (1940-2009) og Hans Henrik Lerfeldt (1946-1989). De to kunstnere hører til kredsen af ny-surrealister, som i 1970’erne og 1980’erne dyrkede det underbevidste, det erotiske og myten i håb om at skabe kontakt til dybereliggende bevidsthedslag. Der vises en serie store malerier på papir af Jørgen Boberg og en serie i oliepastel og akvarel af Hans Henrik Lerfeldt.

 

Hans Henrik Lerfeldt: Uden titel, 1975. Oliepastel og akvarel på papir

 

 

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider:

Mandag–fredag: Kl. 10.00 - 17.00
Lørdag: Kl. 10.00 - 13.00
Søndag og helligdage: Lukket
Bemærk: Lukket 4. maj. 2022

 

NYHED! Følg nu også på Instagram #kunstetagernehobro

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS