Udstillinger 2019

Klik her for at hente forårsfolderen udstillings folderen

 

12. jan. - 26. april

 

TING & SAGER

– Skulpturel samtidskunst

 

Hvordan står det til med skulpturen i samtidskunsten? Det belyser udstillingen TING & SAGER, som giver fem aktuelle bud på rumlig kunst. De fem kunstnere repræsenterer vidt forskellige indgange til samtidsskulptur. Fra Søren Behncke og Rose Ekens skulpturer af hverdagsgenstande over Hartmut Stockters redskaber til naturundersøgelser til Maiken Bent og Jens Chr. Jensens abstrakte skulpturobjekter. Kunstnerne repræsenterer den stadige udvidelse af skulpturbegrebet, hvor både naturlighed og -fremmedgørelse er helt centrale begreber, og hvor pap, genbrugsmaterialer og præfabrikerede produkter, som vi kender fra hverdagen, har erstattet klassiske materialer som sten, træ og bronze. Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.

Billeder: Jens Chr. Jensen: Assemblage, 2018  -   Maiken Bent: Swing # 3, 2016  -   Hartmut Stockter: Vadehavsdykkerbriller, 2015-16  -   Rose Eken: Utensil Board  -   Søren Behncke: Tape Recorder, 2012

 

Hent udstillingskatalog her

 

Jens Chr. Jensen: Assemblage, 2018
 

 

Jens Chr. Jensen, f. 1949 skaber skulpturer af fundne materialer, som ofte har haft en praktisk funktion i hverdagen.
Hans nonfigurative relieffer og gulvværker opbygges minutiøst af affald, genbrugs- og naturmaterialer, ofte med særlig vægt på gentagelse.

Rose Eken: Utensil Board
 

 

Rose Eken, f. 1976 former hverdagsgenstande i naturlig størrelse i papirler og bemaler dem med fotorealistisk glasurdekoration.
Det velkendte deformeres ganske let, og værkerne bliver dermed en diskussion af den klassiske skulpturs stræben efter virkelighedsillusion og perfektion.

Søren Behncke: Tape Recorder, 2012
 

 

Søren Behncke, f. 1967 skaber virkelighedstro pap- og papmachéudgaver af ting, vi kender fra hverdagen. De lidt sølle materialer, som ligger langt fra både brugsgenstandens funktionelle materialer og den traditionelle skulpturs ædle træsorter, sten og metaller, bringer humor ind i værkerne.

Maiken Bent: Swing # 3, 2016
 

 

Maiken Bent, f. 1980 bygger sine skulpturer op med brug af både readymades – dvs. allerede eksisterende genstande – og former, som hun skaber til det enkelte værk. Skulpturerne udfordrer publikums fantasi og associationsevne ved næsten, men også kun næsten at ligne noget fra virkeligheden.

Hartmut Stockter: Vadehavsdykkerbriller
 

 

Hartmut Stockter, f. 1967 bygger instrumenter til naturiagttagelse i træ og metal. Instrumenterne er funktionsdygtige men samtidig absurde i deres specialiserede funktionalitet. I sine skulpturer bruger Stockter materialer som tyggegummi og støv.

 

TING & SAGER er støttet af 

NORDATLANTISKE STREJFTOG

 

4. april

 

DET MOBILE TRYKKERI
BESØGER HOBRO

   

Under udstillingen rykker Søren Behncke og trykker Niels Peitersen ind i Brygger Bies lejlighed med deres mobile trykkeri. Trykkeriet har tidligere besøgt bl.a. Athen, Lissabon og Paris.
Mød de to kunstnere torsdag den 4. april kl. 16.00 i Rud Thygesen Arkivet, Adelgade 26.

 

 

 

12. jan. - 26. april

 

HANNE BAY LÜHRSSEN

– Smykkeobjekter

HANNE BAY LÜHRSSEN   

Smykkeobjekter i guld, sølv og utraditionelle materialer som f.eks. strips og kugler fra deodorantstifter. I denne vekselvirkning af materialer opstår en specifik smykkeform som et objekt eller en plastisk form til kroppen.

 

 

Gratis omvisninger søndag den 27/1 og torsdagene den 7/2, 7/3, 4/4 kl. 15.
Indgang gennem Bies Gaard, Adelgade 26 eller via Hobro Bibliotek med lånerkort.

 

11. maj - 30. aug.

 

BORNHOLMSK KUNSTHÅNDVÆRK

 

   

Den 15. september 2017 udnævnte den internationale organisation World Craft Association Bornholm til Europas første World Craft Region. Udnævnelsen skete som en anerkendelse af den meget høje standard blandt øens keramik-, glas-, træ- og smykkekunstnere.

 

En præsentation af 11 af de bedste kunsthåndværkere fra Bornholm fylder Kunstetagerne sommeren over. Udstillingen er et led i formidlingen af kunsthåndværk og design af særlig høj kvalitet, som der er skabt tradition for at præsentere som Kunstetagernes sommerudstilling.

 

Udstillingen omfatter keramik af Sarah Oakman (Det Brune Værksted), Heidi Bach Hentze, Charlotte Thorup samt Cassius Clay v. Anne-Mette Hjortshøj og Ann-Charlotte Ohlsson; glas af Mai-Britt Zelmer Olsen (Det Brune Værksted), Morten Klitgaard og Baltic Sea Glass v. Maibritt Jönsson; træarbejder af Tyge Axel Holm og Hans Henning Pedersen samt smykkekunst af Kaori Juzu.

 

Udstillingen er kurateret af Susanne Jøker Johnsen, Det Kongelige Danske Kunstakademi, København.

 

 

 

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider:

Man.–tirsdag:

Kl. 09.00 - 18.00

Onsdag:

Kl. 11.00 - 18.00

Tors.–fredag:

Kl. 09.00 - 18.00

Lørdag:

Kl. 09.00 - 13.00

Søndag og
helligdage:

Lukket

 

Sitemap

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS