Udstillinger 2019

Klik her for at hente/printe den komplette folder: FORÅR-SOMMER 2019

 

12. jan. - 26. april

 

TING & SAGER

– Skulpturel samtidskunst

 

Hvordan står det til med skulpturen i samtidskunsten? Det belyser udstillingen TING & SAGER, som giver fem aktuelle bud på rumlig kunst. De fem kunstnere repræsenterer vidt forskellige indgange til samtidsskulptur. Fra Søren Behncke og Rose Ekens skulpturer af hverdagsgenstande over Hartmut Stockters redskaber til naturundersøgelser til Maiken Bent og Jens Chr. Jensens abstrakte skulpturobjekter. Kunstnerne repræsenterer den stadige udvidelse af skulpturbegrebet, hvor både naturlighed og -fremmedgørelse er helt centrale begreber, og hvor pap, genbrugsmaterialer og præfabrikerede produkter, som vi kender fra hverdagen, har erstattet klassiske materialer som sten, træ og bronze. Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.

Billeder: Jens Chr. Jensen: Assemblage, 2018  -   Maiken Bent: Swing # 3, 2016  -   Hartmut Stockter: Vadehavsdykkerbriller, 2015-16  -   Rose Eken: Utensil Board  -   Søren Behncke: Tape Recorder, 2012

 

Hent udstillingskatalog her

 

Jens Chr. Jensen: Assemblage, 2018
 

 

Jens Chr. Jensen, f. 1949 skaber skulpturer af fundne materialer, som ofte har haft en praktisk funktion i hverdagen.
Hans nonfigurative relieffer og gulvværker opbygges minutiøst af affald, genbrugs- og naturmaterialer, ofte med særlig vægt på gentagelse.

Rose Eken: Utensil Board
 

 

Rose Eken, f. 1976 former hverdagsgenstande i naturlig størrelse i papirler og bemaler dem med fotorealistisk glasurdekoration.
Det velkendte deformeres ganske let, og værkerne bliver dermed en diskussion af den klassiske skulpturs stræben efter virkelighedsillusion og perfektion.

Søren Behncke: Tape Recorder, 2012
 

 

Søren Behncke, f. 1967 skaber virkelighedstro pap- og papmachéudgaver af ting, vi kender fra hverdagen. De lidt sølle materialer, som ligger langt fra både brugsgenstandens funktionelle materialer og den traditionelle skulpturs ædle træsorter, sten og metaller, bringer humor ind i værkerne.

Maiken Bent: Swing # 3, 2016
 

 

Maiken Bent, f. 1980 bygger sine skulpturer op med brug af både readymades – dvs. allerede eksisterende genstande – og former, som hun skaber til det enkelte værk. Skulpturerne udfordrer publikums fantasi og associationsevne ved næsten, men også kun næsten at ligne noget fra virkeligheden.

Hartmut Stockter: Vadehavsdykkerbriller
 

 

Hartmut Stockter, f. 1967 bygger instrumenter til naturiagttagelse i træ og metal. Instrumenterne er funktionsdygtige men samtidig absurde i deres specialiserede funktionalitet. I sine skulpturer bruger Stockter materialer som tyggegummi og støv.

 

TING & SAGER er støttet af 

NORDATLANTISKE STREJFTOG

 

4. april

 

DET MOBILE TRYKKERI
BESØGER HOBRO

   

Under udstillingen rykker Søren Behncke og trykker Niels Peitersen ind i Brygger Bies lejlighed med deres mobile trykkeri. Trykkeriet har tidligere besøgt bl.a. Athen, Lissabon og Paris.
Mød de to kunstnere torsdag den 4. april kl. 16.00 i Rud Thygesen Arkivet, Adelgade 26.

 

 

 

12. jan. - 26. april

 

HANNE BAY LÜHRSSEN

– Smykkeobjekter

HANNE BAY LÜHRSSEN   

Smykkeobjekter i guld, sølv og utraditionelle materialer som f.eks. strips og kugler fra deodorantstifter. I denne vekselvirkning af materialer opstår en specifik smykkeform som et objekt eller en plastisk form til kroppen.

 

 

Gratis omvisninger søndag den 27/1 og torsdagene den 7/2, 7/3, 4/4 kl. 15.
Indgang gennem Bies Gaard, Adelgade 26 eller via Hobro Bibliotek med lånerkort.

 

11. maj - 25. okt.

 

BORNHOLMSK KUNSTHÅNDVÆRK

 

Charlotte Thorup. Stående værk, 2019 Morten Klitgaard. Glas Tyge Axel Holm. Parliament of Nature, 2008  

Traditionen tro viser Kunstetagerne kunsthåndværk sommeren over, og i år sættes der fokus på kunsthåndværk fra Bornholm. I alt 12 keramikere, glas-, træ- og smykkekunstnere deltager på udstillingen, der præsenterer det bedste af det bedste aktuelle kunsthåndværk fra Bornholm. Udstillingen kan ses til og med fredag den 25. oktober.

Deltagerne er keramikerne Heidi Hentze, Anne Mette Hjortshøj, Sarah Oakman, Ann-Charlotte Ohlsson og Charlotte Thorup, glaskunstnerne Baltic Sea Glass v. Maibritt Jönsson og Pete Hunner, Morten Klitgaard og Maj-Britt Zelmer Olsen, trækunstnerne Tyge Axel Holm og Hans Henning Pedersen samt smykkekunstneren Kaori Juzu. De fleste af udstillerne vil være til stede ved ferniseringen.

Bornholm og kunsthåndværk hører uløseligt sammen. Man møder åbne værksteder, atelierer og udstillingssteder overalt på øen, og både brugsdesign og de mere kunstnerisk eksperimenterende udtryk trives fint side om side. Udstillingens kunsthåndværkere er udvalgt for netop at vise spændvidden i det bornholmske kunsthåndværk her og nu.

De fleste af kunsthåndværkerne er uddannede på Bornholm. Alle driver i dag værksteder på øen, og de er dermed del af det særlige kunsthåndværkermiljø på Bornholm. Gennem de sidste ca. 20 år er der nemlig opbygget et nært og frugtbart samarbejde mellem kunsthåndværkerne og Glas- og keramikskolen, som i dag er omdannet til Det Kongelige Danske Kunstakademis skole for design, Nexø.

Det er på den baggrund, at World Craft Council, det internationale råd for kunsthåndværk i 2017 anerkendte Bornholm som Europas første UNESCO World Craft City og verdens første World Craft Region.

Kunstetagerne vil gerne markere denne fornemme hæder ved at vise 12 af de kunsthåndværkere, som er med til at sikre øen et særskilt højt kvalitetsniveau og en mangfoldighed i materialer, forarbejdning og udtryk, som sjældent ses inden for et så begrænset geografisk område.

Udstillingen er kurateret af Susanne Jøker Johnsen, udstillingsleder ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, København. Ved ferniseringen introducerer Susanne Jøker Johnsen udstillingens kunstnere, mens åbningstalen holdes af Bodil Busk Laursen, tidligere direktør for Designmuseum Danmark og nuværende formand for Hempel Glasmuseum, Nykøbing Sjælland, hvor udstillingen vises i 2020.

Til udstillingen er udgivet et illustreret katalog med tekster af Susanne Jøker Johnsen og Bodil Busk Laursen. I udstillingsperioden gennemføres en række omvisninger, hvoraf den første finder sted torsdag den 6. juni. Lørdag den 28. september kl. 13 kan man møde keramiker Charlotte Thorup, som vil fortælle om sin kunst og Bornholms kunsthåndværk.

 

Hent udstillingskatalog her

 

 

 

KUNSTHÅNDVÆRK FRA BORNHOLM er støttet af 

Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond, Otto Bruuns Fond og Statens Kunstfond

 

11. maj – 3. aug. 2019

 

KABINETUDSTILLING

FRA LERFELDTS SKITSEBØGER

Hans Henrik Lerfeldt  

Kunstetagernes store Hans Henrik Lerfeldt-samling rummer en række skitsebøger, som nu kommer frem i lyset. Skitserne viser, hvordan kunstneren udviklede de temaer og symboler, som findes i hans oliemalerier og grafik. I bøgerne ses også gennemarbejdede tegninger af rejseoplevelser, andre kunstneres værker og naturligvis de erotiske motiver, som var en væsentlig del af Hans Henrik Lerfeldts kunstneriske univers.

 

 

 

Klik her for at hente/printe den komplette folder: SOMMER-EFTERÅR 2019

 

9. nov. 2019
– 29. feb. 2020

 

ANSIGT TIL ANSIGT
– Portrætkunst i dag

Peter Martensen. Portræt af Lone Scherfig, 2015
Peter Martensen. Portræt af Lone Scherfig, 2015

 

Hans Pauli Olsen. Portræt af Holger Dahl, 2019
Hans Pauli Olsen. Portræt af Holger Dahl, 2019

 

Marit Benthe Norheim. Tre gratier (Anna, Anna Regina og Maria), 2007
Marit Benthe Norheim. Tre gratier (Anna, Anna Regina og Maria), 2007

 

 

 

Velkommen til en udstilling om en af billedkunstens ældste motivverdener – portrættet. Udstillingen præsenterer fem kunstnere, som på hver deres måde undersøger menneskets ydre og indre; det, der kan ses, og det, der ligger under overfladen. Fem kunstnere som insisterer på at finde nye veje for det kunstneriske portræt i en tid, hvor mobiltelefoner har gjort portrættet og ikke mindst selvportrættet til en hverdagsforeteelse.

Udstillingens fem kunstnere repræsenterer fem forskellige tilgange til portrætkunsten. Billedhuggeren Nanna Drewes Brøndum arbejder figurativt, observerende og detaljeret med det formede portræt. Billedhuggeren Hans Pauli Olsen lader sporene efter kunstnerhånden smelte sammen med fortolkningen af den portrætterede. Maleren Peter Martensen baserer sine kollega-/ kunstnerportrætter i helfigur på et sæt dogmer, som giver både ensartethed og variation. Fotografen Trine Søndergaard lægger eksistentielle og konceptuelle lag ind i motiverne (Trines værker kan kun ses til og med den 24. januar), og billedhuggeren Marit Benthe Norheim bruger erindring og symbol som afsæt for sine abstraherede portrætter.

Til udstillingen udgives et katalog,
som kan købes i Kunstetagerne.

Under Arrangementer kan man orientere sig om de formidlingstilbud, der følger med udstillingen.

 

Udstillingen har modtaget støtte fra
Billedhuggeren, professor Gottfred Eickhoff og hustru, maleren Gerda Eickhoffs Fond, Knud Højgaards Fond, Sparekassen Hobro Fonden og Mariagerfjord Kommune.

 

 

 

9. nov. 2019
– 29. feb. 2020

 

PORTRÆTTER FRA HOBRO KUNSTSAMLING

Frithioff Johansen. Selvportræt, 1988
Frithioff Johansen. Selvportræt, 1988
 

 

I tilknytning til udstillingen ANSIGT TIL ANSIGT vises et udvalg af portrætter fra Hobro Kunstsamling.
Der sættes særligt fokus på portrætmaleri af Jørgen Boberg, Frithjoff Johansen, Kai Lindemann og Hans Henrik Lerfeldt samt portrætskulptur og -skitser af Bjørn Nordahl.

 

 

 

9. nov. 2019
– 29. feb. 2020

 

BENT ROHDE
– Kalligrafisk lyrik

Bent Rohde. La Operina. Genskrivning 1959 af Ludovico Vicentinos skrivebog La Operina, 1522
Bent Rohde. La Operina. Genskrivning 1959 af Ludovico Vicentinos skrivebog La Operina, 1522
 
 

 

Udstillingen præsenterer alle sider af grafisk designer og kalligraf Bent Rohdes (f. 1928) livsværk, hvoraf størstedelen er skabt i tiden før computerens, tekstbehandlingsprogrammernes og layoutprogrammernes fremmarch. Med eksempler på lærebøger, bogdesign, logoer, monogrammer og kalligraferede særudgivelser sættes der fokus på Bent Rohdes formidling og stadige forfinelse gennem mere end 60 år af det skrevne ord i både trykt og håndskrevet form. Til udstillingen udgives en lille folder, som kan købes i Kunstetagerne.

 

 

 

9. nov. 2019
– 29. feb. 2020

 

ÅRETS BEDSTE
BOGARBEJDE 2019

   

Sammen med Bent Rohdes grafiske værk vises Årets Bedste Bogarbejde 2019. Foreningen for Boghaandværk gennemfører hvert år en kåring af Danmarks bedste bogdesign, som efterfølgende formidles gennem en udstilling med tilhørende bog. Bent Rohde var foreningens formand fra 1993 til 1998.

 

 

 

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider:

Mandag–fredag: Kl. 10.00 - 17.00
Lørdag: Kl. 10.00 - 13.00
Søndag og helligdage: Lukket
Bemærk: Lukket 4. maj. 2022

 

NYHED! Følg nu også på Instagram #kunstetagernehobro

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS