Kalender 2018

Klik her for at hente 2018 udstillings folderen

 

13. jan. - 21. april

 

STREGER
- TEGNEKUNST FØR OG NU

Hent udstillingskatalog her

Ulrik Stenshøj. Uden titel, 2017 Johan Ludvig Lund. Andromache ved Hector’s Grav Hans Henrik Lerfeldt. Uden titel, 1972  

Lisbeth Eugenie Christensen, claus ejner,
Ole Lejbach, Lene Rasmussen,
Anne Skole Overgaard, Ulrik Stenshøj.


Hans Henrik Lerfeldt.


En samling 1800-talstegninger

 

Man skulle måske tro, at tegnekunsten havde kummerlige kår i vores digitale tid, men sådan er det heldigvis ikke. Tegningen lever og har det godt, og i foråret udstiller seks af Danmarks bedste nutidstegnere i Kunstetagerne. Deltagerne er inviteret til at vise bredden i tegningen i dag, fra blyant over sølvstift til tusch og akryl og fra det nøje iagttagede til den frie fantasi.

Fra Galleri Classic, Hobro vises en række danske 1800-talstegninger fra Guldalderen til Symbolismen. Blandt de godt 30 tegninger er både skitser og gennemarbejdede værker, og tilsammen viser de, hvordan man for op til 200 år siden brugte tegningen både til at fastholde et øjeblik og til at fortælle en historie.

Hobro Kunstsamling er rig på tegnekunst. Til denne udstilling sættes særligt fokus på Hans Henrik Lerfeldt, hvis realistiske og surrealistiske tegnekunst fra ca. 1960-1985 er indgående observationer af lys, skygge, mørke, materialer og overflader, alt sammen inden for Lerfeldts personlige billedunivers.

 

 

 

Gratis omvisninger torsdagene den 1/2, 1/3 og 5/4 fra kl. 15.00

 

13. jan. - 3. marts

 

KABINETUDSTILLING

- PIA SCHUTZMANN

   

Som noget nyt viser Kunstetagerne fra 2018 årligt seks-otte mindre udstillinger med værker fra Hobro Kunstsamling og Hobro Grafiske Samling.

 

Årets første Kabinetudstilling præsenterer værker af Pia Schutzmann, hentet fra Hobro Kunstsamling og lånt fra kunstneren. Der vises maleri, blandform og tegning.

 

Øvrige Kabinetudstillinger annonceres her på siden
og på Facebook logo Facebook

 

 

 

5. maj - 1. sept.

 

TRADITIONSBRUD
- TEKSTIL SAMTIDSKUNST

Bank & Rau, Isabel Berglund, Anders Bonnesen, Gudrun Hasle,
Karen Havskov Jensen, Karina Meedom, Randi Samsonsen,
Andreas Schulenburg og Thomas Wolsing

 

Kunstetagerne har tradition for at vise fornemt kunsthåndværk og design i sommerperioden. I år præsenterer sommerudstillingen 10 samtidskunstnere, som arbejder med tekstil i billeder, skulpturer, installationer og objekter.
Under titlen Traditionsbrud viser udstillingen, hvordan materialer som uld og bomuld og teknikker som strikning, hækling og broderi får nye udtryk og betydninger, når samtidskunstnerne bryder med tekstils traditionelle tilknytning til håndarbejde og kunsthåndværk.

 

 Lone Bank og Tanja Rau  

Bank & Rau, Lone Bank og Tanja Rau skaber skulpturer og installationer i stof og beton. Værkerne kredser om menneskelig eksistens, kultur og samfund i mødet mellem den hårde beton og det bløde tekstil.

 

 

 
 Isabel Berglund  

Isabel Berglund opbygger omfangsrige strikkede og hæklede installationer, fulde af associationer og fortælling. Værkerne bliver ofte til i samarbejde med frivillige.

 

 

 
 Anders Bonnesen  

Anders Bonnesen skaber hæklede og strikkede objekter, skulpturer og installationer, som med ironi og bid fordrejer det velkendte.

 

 

 
 Karen Havskov Jensen  

Karen Havskov Jensen strikker, hækler og filter objekter, installationer og absurd beklædning. Afsæt er det nære, som omsat til tekstil bliver fremmedgjort og surrealistisk.

 

 

 
Gudrun Hasle  

Gudrun Hasle broderer enkeltværker og lange, detaljerede billedfriser i tekst og billeder. Hendes værker, der ofte er selvbiografiske, kredser om temaer som køn, kunst og kvindeliv før og nu.

 

 

 
 Karina Meedom  

Karina Meedom broderer nonfigurative farve- og ornamentforløb, som trods den langsommelige teknik har en vis ekspressiv spontanitet over sig. Inspirationen hentes i naturen, i medierne eller i fantasien.

 

 

 
 Randi Samsonsen  

Randi Samsonsen arbejder med skulpturer og relieffer i hækling og strik. Værkerne er fulde af associationer, både til noget fra hverdagen og til noget, der synes at stamme fra en anden verden.

 

 

 
Andreas Schulenburg  

Andreas Schulenburg arbejder med filtede billeder, objekter og skulpturer. Han er optaget af den fremmedgørelse, som sker, når hverdagsobjekter og -hændelser omformes i uvante materialer.

 

 

 
 Thomas Wolsing  

Thomas Wolsing fortolker det landlige forfald i korsstingsbroderier. Han komponerer sine stemningsfulde motiver ud fra fotografier, og i hans installationer og objekter oplever man skønheden og forfaldet i natur og miljø ude på landet.

 

 

 

 

Udstillingen er støttet af  Statens Kunstfond

 

Gratis omvisninger torsdagene den 7/6, 5/7 og 2/8 fra kl. 15.00

 

20. maj - 2. sept.

 

NORDATLANTISK KUNST
OG DESIGN

Hansina Iversen Steinprent  design i det nordatlantiske område  

Island

Billedkunstnere: Thorunn Bara Björnsdòttir, Thorgrimur Einarsson og Maria Sveinsdòttir Kjarval

Designere: Milla Snorrason, Eyglo Design og Hildur Yeoman

 

Færøerne

Billedkunstnere: Hansina Iversen, Johan Martin Christiansen, Frida Matras Brekku og Marius Olsen

Designere: Gudrun og Gudrun, Barbara i Gongini, Beinta Poulsen og Turid Nolsøe Mohrr

 

Grønland

Billedkunstnere: Ivinguak Stork Høegh, Bolatta Silis Høegh og Nuka Wilsen

Designere: Nuuk Couture v/ Louise Lynge Berthelsen, Bibi Chemnitz og Isaksen Design

 

 

Kunst og design fra Grønland, Island og Færøerne er i fokus på denne udstilling, hvor en række af de mest markante og anerkendte unge og yngre billedkunstnere og designere udstiller sammen i Danmark for første gang.

 

Med maleri, grafik, skulptur, beklædning og smykkekunst giver udstillingen et bredt indblik i, hvad der lige nu rører sig inden for kunst og design i det nordatlantiske område. Vi får svar på, om den dramatiske natur og livet underlagt naturens luner spiller en ligeså vigtig rolle inden for kunst og design i dag, som det traditionelt har gjort, eller om de unge kunstnere og designere henter inspiration helt andre steder og dermed bringer deres kunst andre steder hen.

 

Gratis omvisninger torsdagene den 4/10, 1/11 og 6/12 fra kl. 15.00

 

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider:

Man.–tirsdag:

Kl. 09.00 - 18.00

Onsdag:

Kl. 12.00 - 18.00

Tors.–fredag:

Kl. 09.00 - 18.00

Lørdag:

Kl. 09.00 - 13.00

Søndag og
helligdage:

Lukket

 

Sitemap

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS