Kalender 2017

Du kan hente dette års folderen her

 

20. maj - 2. sept.

 

KUNSTHÅNDVÆRK

 

vaev  

PÅ TVÆRS

To keramikere en grafiker og en væver

 

 

Gruppen PÅ TVÆRS, som består af Lisbeth Voigt Durand, Gurli Elbækgaard, Birgitte Thorlacius og Gudrun Pagter, udstiller sammen for første gang. Lisbeth Voigt Durand viser keramiske værker i klassiske former med bløde og matte glasurer i modspil til Gurli Elbækgaards grovere objekter med voldsomme krater- og krympeglasur. Birgitte Thorlacius arbejder bl.a. med naturens forgængelighed udført grafisk i en spinkel og intens streg - i stærk kontrast til Gudrun Pagters store strukturerede vævninger i et konkret og geometrisk billedudtryk.

 

DE 7 OVENPÅ
På 2. og 3. etage udstiller 7 kunsthåndværkere hver for sig,
men udvalgt, så de tilsammen er med til at vise dansk kunsthåndværks høje niveau.

 

 

Anne Fabricius Møller  

Anne Fabricius Møller

PRINTPLANT

 

 

- et kuriositets kabinet. Printplant er aftryk af planter på uld, med brug af plantens egen saft, trykkene varierer i farve og styrke efter årstid. Planterne er hovedsalig høstet i cykelafstand i og omkring København og trykkene er udført i perioden 2005 – 2014.

 

 

Barbro Åberg  

Barbro Åberg

Mulige Rum

 

 

Skulpturerne er bygget op af mange mindre dele og mellemrum, som i sin helhed udgør selve skulpturen. Barbro Åberg er fascineret af rytmiske mønstre og organiske strukturer i naturen, bevægelser som hun ofte væver ind i enkle former med referencer til vores menneskelige kultur – hjulet, skibet, ovalen, cirklen m.v.

Værkerne er bygget op af flettede, sammensatte, næsten arkitektoniske konstruktioner, som involverer og relaterer til det metafysiske lys.

 

 

Maja Frendrup Krukke  

Maja Frendrup

Krukker

 

 

Maja Frendrup eksperimenterer med den keramiske overflade, og det som sker med materialerne i brændingen får stor betydning for oplevelsen af værkerne. Forskellige lertyper svinder mere eller mindre, og der opstår revner som giver kig til lagene under. Glasuren smelter ud og lægger sig tyk og blank i fordybninger og tynd på kanter og spidser. Luftbobler standset på vej til overfladen glimter fastfrosset i glasuren. Blandinger smelter sammen i nye farvespil.

 

 

Pernille Braun  

Pernille Braun

Glassets mystik

 

 

Pernille Braun både trives med og udfordres af det svært definerbare og her har glasset fundet sin plads som tvetydig faktor. Mange-facetteret i sine udtryk, rummer dette medium i hendes øjne en vildskab og en nærmest mystisk karakter, der skal tæmmes for at holde sig indenfor de givne faste rammer, og tillader uforudsete hændelser i en proces hvor materialet ved påvirkning af varme og kulde, kan transformeres igen og igen fra ét til noget andet. Ved hver bevægelse slettes, dækkes og rearrangeres objektets forrige tilstand, og endeligt bærer værket potentialet af noget ukendt, der ligger både bagved og forud for dets nuværende form.

 

 

Annette Graae  

Annette Graae

To forskellige udtryk

 

 

Gobelinerne er store og med udgangspunkt i naturen. Her arbejdes i serier, og vævearbejdet tager tid. Gobelinen Himlen over mig (2 x 3 m) er nummer tre i en serie. Hun er i gang med nr. 4, og den er færdig om et halvt år. Objekterne, er små, monteret i akrylkasser. Processen er impulsiv og hurtig. Inspirationen er fra natur og byer og ligeledes i serier.

 

 

Sanne Ransby  

Sanne Ransby

Rytmiske forstyrrelser

 

 

Sanne Ransby viser vævede og laserskårede billedtæpper. Rytmer og forstyrrelser i mønstrenes tilsyneladende orden. Antydninger af noget genkendeligt med udgangspunkt i ’mislykkede’ fotos og glitch, alt sammensat til vibrerende, livfuld ro. Hvad gør en stribe til en stribe? Kan den flyde ud ad billedet ned på gulvet? I billedtæpperne mødes vævehåndværkets langsommelighed med digitale teknikker.

 

 

Ann Sloth vævede billedtæppe  

Ann Sloth

Vævede billedtæpper, akvareller og papircollager

 

 

Ann Sloth væver i gobelinteknik ud fra egne stramt komponerede, fortrinsvis geometriske mønstre, og billedtæpperne væves i hørgarn, som hun selv indfarver.
Mønsteropbygningen består af ornamenter der vendes, drejes, forskydes, varieres og nuanceres, så der opnås rytme, balance og stringens. Akvarellerne og papircollagerne arbejder Ann Sloth med, både som selvstændige værker og som forlæg til billedtæpper.

 

 

 

16. sept. - 30. dec.

 

GRAFIKKENS VERDEN

 

Ken Denning  

Ken Denning

 

er en dansk billedkunstner. Han har særligt beskæftiget sig med landskabsbilleder. Hans foretrukne medier er raderinger, tegninger og andre former for grafiske værker, hvor også fotomanipulation har været brugt. Ken Denning har udstillet på museer i ind og udland. Dennings værker findes blandt andet i Kobberstikssamlingen på Statens Museum for Kunst, Vejle Kunstmuseum, Kastrupgårdsamlingen, Trapholt i Kolding og Sønderjyllands Kunstmuseum.

 

 

Pernille Bejer  

Pernille Bejer

 

Som grafiker er Pernille Bejer udleveret til den rent sort/hvide verden. Kontraster og overgange mellem lys og mørke, lethed og tyngde er omdrejningspunkter. Farver er for Pernille Bejer ikke nødvendige, men de kan pirre med en diskret accent og også nogle gange knalde fuldt ud på værket. Motiver er abstrakt leg med inspiration i natur.

 

 

LerfeldtJohannes Larsen  

SORT PÅ HVIDT

 

Hobro Grafiske Samling blev grundlagt i 1966 af daværende Hobro Kunstforening (i dag Mariagerfjord Kunstforening), hvis formand Poul Riiskjær Christensen sammen med museumsinspektør Harald Dietzel fra Skovgaard Museet i Viborg lagde et stort arbejde i at få samlet grafisk kunst ind til det, der skulle være blevet til Danmarks Grafiske Museum. Det blev ikke resultatet, men en imponerende grafisk samling, som i dag rummer over 2.000 værker af nogle af Danmarks største kunstnere.

 

Fra samlingen vises Johannes Larsens træsnit til Steen Steensens Blichers ”Trækfuglene” sammen med andre af Larsens grafiske arbejder suppleret med bøger fra Blicher Selskabet.

 

Hans Henrik Lerfeldt var en meget alsidig kunstner og også en fremragende grafiker. I Kunstsamlingen findes flere hundrede grafiske værker, hvoraf mange aldrig tidligere har været vist. Det bliver de i denne udstilling.

 

Poul Christensen var en grafiker, som mestrede den sort hvide kunst. I både store og små formater. Han var fra starten med til at danne grundstammen i den grafiske samling. Ud over de tre nævnte vil udstillingen vise et kalajdoskopisk udvalg af både gamle og nye værker. Vi går over 100 år tilbage, men kan ikke gå længere frem end til vor tid.

 

 

 

21. jan. - 11. maj

 

Sculpture

Hent udstillingskatalog her

 

SKULPTUR SKULPTUR SKULPTUR  

SKULPTUR SKULPTUR SKULPTUR

Lars Abrahamsen, Poul Bækhøj og Søren Friis

 

 

Alle har arbejdet med form gennem et helt liv, men med hvert sit udgangspunkt. Lars Abrahamsen arbejder mest i træ. Inspirationen er hentet i naturen. Ofte minder hans abstrakte figurer om store og sære væsener. Poul Bækhøj arbejde mest i sten. Værkerne er konkrete eller de tager afsæt i funktionelle ting, der bearbejdes, så det der står tilbage, er den rene form. Søren Friis arbejder i forskellige materialer, og ud fra sin baggrund som arkitekt. Figurerne er ofte bygget op af sammenføjede elementer.

 

 

 Tegners kvinder  

Tegners kvinder

SUSTE BONNÉN

 

 

Suste Bonnén er, udover at være en af landets dygtigste fotografer, også billedhugger og derfor er hendes tilgang til Rudolph Tegners værker helt særlig, da hun både betragter med fotografens refererende øjne og billedhuggerens blik for detaljer og form. Fokus rettes mod skulpturerne fra årene omkring 1915 hvor Rudolph Tegner virkede. Suste Bonnén arbejder med fotografier af modeller der citerer Tegners skulpturers positurer, men i hendes fotografier går fortolkningen videre og danner nye sensuelle værker og indimellem magiske drømmende værker. Lyset spiller en stor rolle for værkernes fremtoning. I sammensmeltningen af de gammelkendte positurer og Suste Bonnéns bløde linse og smukke lys fremkommer de smukkeste fotografiske værker af menneskekroppen. Fotografen Niels Reiter har fotograferet en række af de skulpturer, som danner forlæg for Suste Bonnéns fotografier.

 

 

 Niels Guttormsen  

FRA KUNSTSAMLINGEN

 

Billedhuggeren Niels Guttormsen og nyerhvervede værker af billedhuggerne Veo Friis Jespersen, Vibeke Glarbo, Kurt Tegtmeier, Frode Steinike, Laila Westergaard, Esben Klemann, Lone Hoyer Hansen, Erland Knudsøn Madsen, Erik Heide, Karin Lorentzen.


Niels Guttormsen bliver 85 år i 2017 og kan se tilbage på en lang og alsidig kunstnerisk kariere. Uddannet håndværksmaler og senere med afgang fra Det Kongelige Kunstakademi. Debuterede som autodidakt billedhugger i 1964 og har siden udforsket skulpturens muligheder og i minimalistisk form arbejdet med det indre rum i skulpturen. Er medlem af Den Frie, modtog i 1989 Eckersbergmedaljen og var 1992 – 96 professor ved Kunstakademiet. Kunstsamlingen ejer en række værker, som på udstillingen giver et retrospektivt indblik i Guttormsens verden.


I HKK's store jubilæumsudstilling i 2015 indgik billedhuggerkunsten som en markant del. Fra denne udstilling erhvervede Kunstsamlingen en del værker, herunder skulpturer, som kan beses i gittersalen.

 

 

 

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider hele året:

Mandag–fredag:

Kl. 9.00 - 18.00

Lørdag:

Kl. 9.00 - 13.00

Søndag og
helligdage:

Lukket

 

Sitemap

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS