Udstillinger 2015

Du kan hente hele 2015 kalenderen her

 

Poul Agger Kai FührerFrithioff Johansen MaleriEthundrede fjerdegradskurver - Steffen Jørgensen

17. januar - 11. april 2015

Det begyndte med...

 

 

De fire kunstnere Poul Agger, Kai Führer, Frithioff Johansen og Knud Bjørn Knudsen i september 1969. 6 år senere var Hobro Kommunes Kunstsamling en realitet. Nu udstiller tre af pionererne sammen.

 

Poul Agger

Maler med en poetisk humor - koloristisk og kontrastfyldt.
Han bruger hele paletten fra varme til kolde farver.
Motivkredsen er ofte amorfe figurer på monokrom baggrund.
En verden, som på én gang er genkendelig og hver gang
udfordrer beskuerens nysgerrighed.

 

Kai Führer

Var med til at tegne udviklingen af det konkrete maleri i Danmark
og har med konsekvens skabt en enkelt og abstrakt formverden. Et af Kai Führers mest omtalte værker er det 117 meter lange betonrelief fra 1973 langs Brogade i Hobro. I dette års udstilling vises maleriets rumlighed, konstans og udvikling gennem årene.

 

Frithioff Johansen - Tegn er gerninger

Semiotikken er den videnskab, som beskæftiger sig med tegn og deres betydning. Den er meget omfattende, svær at definere, svær at afgrænse. Man kan tale om semiotik inden for snart sagt ethvert område. Semiotikere har det fælles udgangspunkt, at mennesket oplever verden og definerer den gennem tegn. Vi kan ikke tænke eller udtrykke os uden tegn. Kunst, videnskab og enhver kommunikation bygger på tegn - som ikke kun er billedtegn. På dette grundlag arbejder Frithioff Johansen i en række af Kunstsamlingens nyerhvervede værker.

 

Ethundrede fjerdegradskurver - Steffen Jørgensen

Maleren, grafikeren og matematikeren Steffen Jørgensen har også i mange år været medlem af kunstsamlingen og er en kunstner, som i den grad beviser, at matematik og malerkunst med komplicerede, geometriske systemer kan visualiseres og erkendes i den synlige, sansebare virkelighed. Udstillingen består af 100 helt nye værker og er kunstnerens bud på, hvordan de uendeligt mange 4. gradskurver ser ud.

 

 

Åbnes lørdag den 17. januar kl. 11.00

 

 
HEAVY - Hans Henrik Lerfeldt  

25. april - 29. august

HEAVY - Hans Henrik Lerfeldt

 

 

Brazilian Delights - Hans Henrik LerfeldtLerfeldts værkpraksis bliver udstillet i al sin bredde og tyngde.
De væsentligste perioder i hans virke med hovedværker, bearbejdninger og dubletter bliver vist sammen med aldrig før viste skitser og forlæg. Artefakter fra Lerfeldts egen samling af kuriosa samt bogforsider, pladecover og plakatkunst vil også være at finde. Endvidere vil Hans Henrik Lerfeldts milde røst fra Radio Jazz kunne nydes som bagtæppe i udstillingen. Torben Skjødt Jensens dokumentar ”It’s a Blue World” udfolder desuden værket, mennesket og tiden i et loyalt og fremragende portræt om den mørke kunstner med de mange modsætninger.
Udstillingen er kurateret af Børge Igor Brandt og sker i et samarbejde med Gl. Holtegaard.

 

Åbnes lørdag den 25. april kl. 11.00

 

 

 
HKK - Hobro Kunstsamling 40 år HKK - Hobro Kunstsamling 40 årHKK - Hobro Kunstsamling 40 år  

12. september 2015 - 3. januar 2016

HKK - Hobro Kunstsamling 40 år

 

 

I år kan den selvejende institution Hobro Kunstsamling fejre sit 40 års jubilæum. Men det begyndte allerede for 45 år siden, hvor Svend Nielsen oprettede butikken A70 i Jernbanegade. Herfra udgik en række kunstneriske aktiviteter med udstillinger, kunstcirkler og de første initiativer til udsmykninger i det offentlige rum.

 

I 1975 kunne Hobro Byråd vedtage kunstsamlingens vedtægter, som bl.a. betyder, at der i indkøbsudvalget (den reelle bestyrelse) til enhver tid sidder 2 byrådsmedlemmer, repræsentanter fra Kulturelt Samråd og Mariagerfjord Kunstforening og en repræsentant for A70. Sidstnævnte er Svend Nielsen, som i alle årene har været formand. Kunstsamlingens aktivitet kan aflæses i det offentlige rum, hvor et stort antal skulpturer, nogle få relieffer og et gavlmaleri gennem årene har bidraget afgørende til at løfte det æstetiske niveau. Herudover er opbygget en samling med næsten 2.000 malerier og mindre skulpturer samt en grafisk samling af tilsvarende omfang. Gennem alle årene har en væsentlig del af kunstsamlingen været tilgængelig for offentligheden både i bybilledet på torve, gader og pladser og i mange institutioner. I begyndelsen af det 21. århundrede havde samlingen nået et omfang, der nødvendiggjorde et egentligt kunstmuseum, og i 2004 åbnede Kunstetagerne Hobro.

 

40 års jubilæumsudstillingen fylder alle etagerne og viser dele af samlingen på en ny måde sammen med andre kunstnere end de 40, som udgør kernen.

 

Åbnes lørdag den 12. september kl. 12.00 af

kulturudvalgsformand Jørgen Pontoppidan.

Se Jørgens tale HER

 

 

Hobro Kunstsamlings Gæster

Emil Westman Hertz, Veo Friis Jespersen, Esben Klemann,
Karin Lorentzen og Laila Westergaard

 

Hobro Kunstsamling

Poul Agger, Martin Berge, Jørgen Boberg, Claus Carstensen, Torben Ebbesen, Kai Führer, Vibeke Glarbo, Niels Guttormsen, Erik Hagens, Arne L. Hansen, Knud Hansen, Lone Høyer Hansen, Sven Hauptmann, Kasper Heiberg, Nanna Hertoft, Erik Heide, Bent Holstein, Poul Janus Ipsen, Frithioff Johansen, Steffen Jørgensen, Anders Kirkegaard, Bengt Koch, Tom Krøjer, Hans Henrik Lerfeldt, Kai Lindemann, Sigrid Lütken, Erland Knudssøn Madsen, Jørgen Michaelsen, Hans Jørgen Nicolaisen, Lisbeth Nielsen, Bjørn Nordahl, Naja Salto, Pia Schutzmann, Frode Steinicke, Bent Sørensen, Margrete Sørensen, Poul Skov Sørensen, Teddy Sørensen, Kurt Tegtmeier og Ejgil Westergaard

 

 

 

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider:

Man.–tirsdag:

Kl. 09.00 - 18.00

Onsdag:

Kl. 11.00 - 18.00

Tors.–fredag:

Kl. 09.00 - 18.00

Lørdag:

Kl. 09.00 - 13.00

Søndag og
helligdage:

Lukket

 

NYHED! Følg nu også på Instagram #kunstetagernehobro

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS