Udstillinger 2008

Gitte Engen
1. november – 30.december 2008

 

Billedkunstner

Olie, collage, tegninger og arbejder i silke både i de mindste formater og i det helt store lærred. Gitte Engens værker møder man blandt andet i Abildgård kirke, Badskær og Hørby kirker, Skæve kirke, Ørum kirke og i Nr. Tranders kirke. Årets kunstner 2002 hos Det Danske Bibelselskab. På udstillingen viser Gitte Engen tre forskellige rum fra sin motivverden: vinterbilleder med kulde og natur, kirkekunst, og et rum som har arbejdstitlen "en rejse".

 
 

Lisbeth Nielsen
6.september – 29. oktobe

 

Billedhugger

Menneskekroppen stadig er en kilde til inspiration i Lisbeth Nielsens kunst. Hendes skulpturer i bronze og gips er et sublimt udtryk for formbevidsthed i kombination med en dyb følelsesmæssig forståelse for menneskesindets kringelkroge. Lisbeth Nielsen er medlem af Koloristerne

 
 

KONTEKST-NU.DK
5. juli – 30. august

 

Ralf Mabillon
maleri

Bjørn Kromann-Andersen
skulptur

Marianne Thingholm
blandformer

Ina Olsen
Maleri

At tage udgangspunkt i det omgivende rum - i det stedsspecifikke - optager kunstnergruppen KONTEKST. Gruppen startede sit samarbejde i 2000 og fandt sin nuværende form i 2004.

Hver for sig fire stærke kunstnere. Sammen skabere af en helstøbt udstilling præget af sammenhæng og nærvær. I Kunstetagerne venter der en oplevelse af rummets og omgivelsernes særlige karakter som medspillende aktør.

 
 

4. Grafiktrienale
3. maj – 30. juni

 

Sverige
Bianca Maria Barman

Danmark
Inez Mortensen
Tina Uhrskov


Færøerne
Hansina Iversen
Toroddur Poulsen


Island
Johann Ludwig Torfason
Gudmundur Oddur Magnusson
Bjarni H. Borarinsson


Finland
Anni Tellervo Viitaniemi
Kaisa Jussila


Norge
Anders Kjellesvik
Trond Hugo Haugen


Nordisk grafik i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse. Med fokus på den mere eksperimenterende side af grafikken og en samtidig holden fast i det sort hvide udtryk bevares kontakten til traditionen.

 
 
 

Sigrid Lütken - Billedhugger
Bent Sørensen - Billedhugger
Olaf Sørensen - Maler

Sigrid Lütken og Bent Sørensen har begge sat deres væsentlige præg på det ydre rum i Hobro. Sidst med Skulpturstien ved Vestre fjord. Sigrid Lütken udstiller keramiske vægrelieffer, mange med dyremotiver, Bent Sørensen skulpturer i bronze og stentøj, og Olaf Sørensen udstiller malerier med den moderne storby som motivkreds.

 
 

www.petervnielsen.dk
5.januar - 27.februar

 

Akvareller spændende fra naturalistiske billeder malet i en nærmest fortidig guldalderstil og akvareller med en struktur som collage udført med stempler, spraymaling og påklæbning af andre akvareller eller fotos. Til denne udstilling er Peter V. Nielsen desuden gået i dialog med Hans Henrik Lerfeldt med akvareller, som spænder fra kølighed over til et stort element af humor.

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider:

Man.–tirsdag:

Kl. 09.00 - 18.00

Onsdag:

Kl. 11.00 - 18.00

Tors.–fredag:

Kl. 09.00 - 18.00

Lørdag:

Kl. 09.00 - 13.00

Søndag og
helligdage:

Lukket

 

NYHED! Følg nu også på Instagram #kunstetagernehobro

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS