Netop nu i Kunstetagerne

 

2. april
– 30. juli 2022

 

 

JENNY HANSEN
Efterspil

Jenny Hansen
Siv, 2004. Gobelin, uld
Jenny Hansen
Siv, 2004. Gobelin, uld, 200 x 200 cm
Tilhører Hobro Kunstsamling

 

Fernisering lørdag den 2. april kl. 11.00

 

Gobelinvæveren Jenny Hansens smukke og intense værker er inspireret af naturen og de nære omgivelser. Udstillingen viser nye og ældre værker.

 

Jenny Hansen, f. 1951 er en af landets mest anerkendte gobelinvævere. Hun var den første til at anvende digital teknologi som hjælpemiddel i skitseprocessen, men hendes ofte store gobeliner er vævet i hånden.

 

Jenny Hansens gobelinkunst baserer sig på naturoplevelser fra både de nære omgivelser langs Mariager Fjord og fra rejser rundt om i Europa. På sine vandringer og rejser fotograferer Jenny Hansen det, der falder i øjnene, og som en af de første herhjemme har hun siden midten af 1990’erne bearbejdet sine fotografier i digitale billedprogrammer.

 

Teknikken giver mulighed for at komponere og undersøge motiver og farver før den langsommelige væveproces, som ligger bag Jenny Hansens på én gang naturalistiske og abstrakt-komplicerede kompositioner, som nu kan opleves i Kunstetagerne.

 

Udstillingen giver et tilbageblik gennem de seneste ca. 15 års i Jenny Hansens virke, og der vises helt nye værker, som for kort tid siden er klippet af væven.

 

Udstillingen er støttet af:

Villum Fonden

 

Sparekassen Danmark Fonden Hobro

 

Jenny Hansen. Uden titel, 2021
Gobelin, uld, 80 x 80 cm
Jenny Hansen
Uden titel, 2021
Gobelin, uld, 80 x 80 cm
 

 

2. april
– 30. juli 2022

 

 

HJEM I FORANDRING

Lene Abildgaard Knudsen
Dele af et langt liv, 2017-21. Blandform
Lene Abildgaard Knudsen
Dele af et langt liv, 2017-21. Blandform

Fernisering lørdag den 2. april kl. 11.00

 

Hvad betyder hjem i dag? Det giver 13 medlemmer af Kvindelige Kunstneres Samfund deres bud på i udstillingen, om omfatter installation, blandformer, skulptur, maleri og tegning.

 

Deltagere: Bodil Andersen Porse og Ulla Scheinemann, Nurith Myriam Lumer-Klabbers, Annette Bredstrup, Birthe Reinau, Lene Abildgaard Knudsen, Grethe Marian Maurseth, Bodil Dam, Hanne Schmidt, Kate Skjerning, Helle Bovbjerg, Ulla Lampe og Allison Barry Rosenlund.

 

HJEM I FORANDRING undersøger, hvad begrebet hjem har betydet og betyder i dag, og hvad det kommer til at betyde i fremtiden. De 13 kunstnere er fundet via en open call blandt de jyske medlemmer af Kvindelige Kunstneres Samfund.

 

Udstillingens tese er, at ’hjem’ ændrer sig i disse år, både som fast base og som identitetsmarkør. Når det er interessant at undersøge ’hjem’ gennem en række kvinders fortolkninger, skyldes det, at synet på kvindelige kunstnere har været og til dels stadig er farvet af kvindens traditionelle placering i privatsfæren. I dag uddanner lidt flere kvinder end mænd sig som kunstnere. Aktuelle undersøgelser af Kunstinstitutionen afslører imidlertid, at kvinders og mænds vilkår på feltet stadig er ganske forskellige. Er det opfattelsen af, at kvinder hører til inden for hjemmets fire vægge, der stadig spiller ind? Er hjem stadig en faktor i kvindelige kunstneres mindset? Det skal udstillingen HJEM I FORANDRING kaste lys over.

 

Udstillingen er støttet af:

 

Statens Kunstfond

Allison Barry Rosenlund
The Cellar, 2021. Olie på lærred
Allison Barry Rosenlund
The Cellar, 2021. Olie på lærred

 

 

Fra Hobro Kunstsamling

Kunstetagerne Permanente samling

Hobro Kunstsamling har siden 1975 arbejdet for at bringe god kunst til Hobro Kommune, fra 2007 til hele Mariagerfjord Kommune. I Kunstetagerne inddrages værker fra samlingen i relevante udstillinger, og på øverste etage ses en udstilling af skulpturer, skitser og forarbejder fra samlingen. Der vises værker af blandt andre Veo Friis Jespersen, Vibeke Glarbo, Sigrid Lütken, Hans Jørgen Nicolaisen, Lisbeth Nielsen, Bjørn Nordahl, Bent Sørensen og Ejgil Westergaard.

 

Hobro Kunstsamling står bag opstillingen af flere end 50 skulpturer i Hobro. I vores nye ”KUNST I HOBRO – Guide til kunsten i det offentlige rum” hvor man kan læse om skulpturerne og følge de syv spor, der fører rundt til de mange værker.

 

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider:

Mandag–fredag: Kl. 10.00 - 17.00
Lørdag: Kl. 10.00 - 13.00
Søndag og helligdage: Lukket
Bemærk: Lukket 4. maj. 2022

 

NYHED! Følg nu også på Instagram #kunstetagernehobro

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS