Netop nu i Kunstetagerne

20. maj - 2. sept.

 

KUNSTHÅNDVÆRK

 

vaev  

PÅ TVÆRS

To keramikere en grafiker og en væver

 

 

Gruppen PÅ TVÆRS, som består af Lisbeth Voigt Durand, Gurli Elbækgaard, Birgitte Thorlacius og Gudrun Pagter, udstiller sammen for første gang. Lisbeth Voigt Durand viser keramiske værker i klassiske former med bløde og matte glasurer i modspil til Gurli Elbækgaards grovere objekter med voldsomme krater- og krympeglasur. Birgitte Thorlacius arbejder bl.a. med naturens forgængelighed udført grafisk i en spinkel og intens streg - i stærk kontrast til Gudrun Pagters store strukturerede vævninger i et konkret og geometrisk billedudtryk.

 

DE 7 OVENPÅ
På 2. og 3. etage udstiller 7 kunsthåndværkere hver for sig,
men udvalgt, så de tilsammen er med til at vise dansk kunsthåndværks høje niveau.

 

 

Anne Fabricius Møller  

Anne Fabricius Møller

PRINTPLANT

 

 

- et kuriositets kabinet. Printplant er aftryk af planter på uld, med brug af plantens egen saft, trykkene varierer i farve og styrke efter årstid. Planterne er hovedsalig høstet i cykelafstand i og omkring København og trykkene er udført i perioden 2005 – 2014.

 

 

Barbro Åberg  

Barbro Åberg

Mulige Rum

 

 

Skulpturerne er bygget op af mange mindre dele og mellemrum, som i sin helhed udgør selve skulpturen. Barbro Åberg er fascineret af rytmiske mønstre og organiske strukturer i naturen, bevægelser som hun ofte væver ind i enkle former med referencer til vores menneskelige kultur – hjulet, skibet, ovalen, cirklen m.v.

Værkerne er bygget op af flettede, sammensatte, næsten arkitektoniske konstruktioner, som involverer og relaterer til det metafysiske lys.

 

 

Maja Frendrup Krukke  

Maja Frendrup

Krukker

 

 

Maja Frendrup eksperimenterer med den keramiske overflade, og det som sker med materialerne i brændingen får stor betydning for oplevelsen af værkerne. Forskellige lertyper svinder mere eller mindre, og der opstår revner som giver kig til lagene under. Glasuren smelter ud og lægger sig tyk og blank i fordybninger og tynd på kanter og spidser. Luftbobler standset på vej til overfladen glimter fastfrosset i glasuren. Blandinger smelter sammen i nye farvespil.

 

 

Pernille Braun  

Pernille Braun

Glassets mystik

 

 

Pernille Braun både trives med og udfordres af det svært definerbare og her har glasset fundet sin plads som tvetydig faktor. Mange-facetteret i sine udtryk, rummer dette medium i hendes øjne en vildskab og en nærmest mystisk karakter, der skal tæmmes for at holde sig indenfor de givne faste rammer, og tillader uforudsete hændelser i en proces hvor materialet ved påvirkning af varme og kulde, kan transformeres igen og igen fra ét til noget andet. Ved hver bevægelse slettes, dækkes og rearrangeres objektets forrige tilstand, og endeligt bærer værket potentialet af noget ukendt, der ligger både bagved og forud for dets nuværende form.

 

 

Annette Graae  

Annette Graae

To forskellige udtryk

 

 

Gobelinerne er store og med udgangspunkt i naturen. Her arbejdes i serier, og vævearbejdet tager tid. Gobelinen Himlen over mig (2 x 3 m) er nummer tre i en serie. Hun er i gang med nr. 4, og den er færdig om et halvt år. Objekterne, er små, monteret i akrylkasser. Processen er impulsiv og hurtig. Inspirationen er fra natur og byer og ligeledes i serier.

 

 

Sanne Ransby  

Sanne Ransby

Rytmiske forstyrrelser

 

 

Sanne Ransby viser vævede og laserskårede billedtæpper. Rytmer og forstyrrelser i mønstrenes tilsyneladende orden. Antydninger af noget genkendeligt med udgangspunkt i ’mislykkede’ fotos og glitch, alt sammensat til vibrerende, livfuld ro. Hvad gør en stribe til en stribe? Kan den flyde ud ad billedet ned på gulvet? I billedtæpperne mødes vævehåndværkets langsommelighed med digitale teknikker.

 

 

Ann Sloth vævede billedtæppe  

Ann Sloth

Vævede billedtæpper, akvareller og papircollager

 

 

Ann Sloth væver i gobelinteknik ud fra egne stramt komponerede, fortrinsvis geometriske mønstre, og billedtæpperne væves i hørgarn, som hun selv indfarver.
Mønsteropbygningen består af ornamenter der vendes, drejes, forskydes, varieres og nuanceres, så der opnås rytme, balance og stringens. Akvarellerne og papircollagerne arbejder Ann Sloth med, både som selvstændige værker og som forlæg til billedtæpper.

 

 

 

 

Fra Hobro Kunstsamling

Kunstetagerne Permanente samling

På øverste etage ses værker af:

Torben Ebbesen, Lisa Engqvist, Kai Führer, Vibeke Glarbo, Niels Guttormsen, Steffen Jørgensen,
Sigrid Lütken, Hans Jørgen Nicolaisen, Bjørn Nordahl, Bent Sørensen, Margrete Sørensen, Olaf Sørensen,
Kurt Tegtmeier, Frode Steinicke og Ejgil Westergaard.

 

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider hele året:

Mandag–fredag:

Kl. 9.00 - 18.00

Lørdag:

Kl. 9.00 - 13.00

Søndag og
helligdage:

Lukket

 

Sitemap

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS