Netop nu i Kunstetagerne

16. sept. - 30. dec.

 

GRAFIKKENS VERDEN

Præsenterer en række nye og nyere værker af grafikeren Pernille Bejer, f. 1955, og maleren og grafikeren Ken Denning, f. 1957. Udstillingen viser, hvordan de to kunstnere eksperimenterer med traditionelle, grafiske teknikker som koldnål og radering, og hvordan de blander teknikkerne og opfinder nye, når der er behov for det.
 
Pernille Bejer  

Pernille Bejer

 

Det eksperimenterende er et omdrejningspunkt i Pernille Bejers grafik. Både i forhold til at undersøge det teknisk mulige inden for de klassiske, grafiske teknikker og i forhold til at blande teknikker og materialer, som ikke traditionelt hører hjemme i grafikken. Som hun siger: ”Der har været boremaskine og enkelte uldtråde iblandet ind i mellem.” Det genkendelige motiv træder sjældent frem i Pernille Bejers kunst. I stedet får man som beskuer den tanke, at hun sanser sin omverden fuldt ud og lader det sete sive ned gennem det kunstneriske temperament. Det, der finder vej til trykpladen, er ekspressive udtryk for det, der har lejret sig i kunstneren.
Pernille Bejer viser en række monotypier, raderinger og blandformer i sort-hvid og enkelte farver.

 

 

Ken Denning  

Ken Denning

 

Det er mange år siden Ken Denning lod sig nøje med en enkelt teknik, når han arbejder med sin kunst, og hans værker er i dag præget af næsten alle tænkelige kombinationer af grafiske og maleriske teknikker. For Ken Denning handler grafik ikke om at trykke og mangfoldiggøre et motiv; for ham byder det grafiske håndværk på en lang række teknikker, som indarbejdes i maleriet og derved forener det malede og det tegnede, fladerne og stregen. Afsættet for Ken Dennings grafik og grafiske malerier er vinterlandskabet, dets linjer og brede vifte af farver mellem hvid og sort.
Ken Denning viser grafiske malerier på træ og zink, monotypier, ætsninger og tegninger.

 

 

Johannes LarsenPovl ChristensenHans Henrik Lerfeldt  

SORT PÅ HVIDT

 

Under fællestitlen SORT PÅ HVIDT præsenteres grafiske værker af udvalgte kunstnere fra Hobro Grafiske Samling. Samlingen blev grundlagt i 1966 og omfatter i dag omkring 2.000 tryk samt en mindre plakatsamling. Hobro Grafiske Samling er en del af Hobro Kunstsamling.

 

Johannes Larsen (1867-1961) var en naturens kunstner. Allerede som barn havde han en stor viden om fugle, og man kan roligt sige, at han omsatte denne viden til kunst. Ud over en omfattende virksomhed inden for maleriet, nåede Johannes Larsen ikke mindst at illustrere mange bøger og store værker. En klassiker i dansk bogkunst er Steen Steensen Blichers ”Trækfuglene”, som Larsen skabte træsnit til i årene 1911-13, og som bliver ved med at komme i nye udgivelser. Kunstsamlingen ejer en række af disse træsnit, som udstilles sammen med både nye og gamle bogudgaver af digtene. Men også store værker som ”De Islandske Sagaer”, Achton Friis’ 6 bøger om ”De Danskes Land” og fagbøger som Hans Hvass’ ”Danmarks Fugle” bærer Johannes Larsens signatur.

 

Povl Christensen (1909-1977) malede livet igennem, men det er som grafiker, han er mest kendt, og han regnes som en af de betydeligste inden for denne kunstart i Danmark. Christensen arbejdede med træsnit og dybtryk som akvatinter og kobberstik. Han illustrerede bøger af danske forfattere som Steen Steensen Blicher, Kaj Munk, H.C. Andersen, Tom Kristensen og Per Lange og udenlandske som Goethe og Shakespeare, ligesom han også illustrerede ældre danske forfattere og folkeviser. Af Povl Christensen vises træsnit, bl.a. illustrationer til H.C. Andersens eventyr.

 

Hans Henrik Lerfeldt (1946-1989) spændte vidt i sin kunst, men grafikken var fra begyndelsen et væsentligt udtryksmiddel. Ofte er de grafiske arbejder affødte af akvareller og malerier med samme motivkreds. Fælles for alle er en sikker teknisk og kunstnerisk udformning. Lerfeldt var meget interesseret i Hobro Grafiske Samling og skænkede fra starten og gennem årene en lang række værker til samlingen, som senere blev udbygget ved erhvervelsen af ”Jette og Karl Jacob Ibsens Lerfeldt Samling” i 2004. Af Hans Henrik Lerfeldt vises et udvalg af linoleumstryk og raderinger, bl.a. serien ”De 10 bud”, 1970.

 

Finn Seidelin viser om i udstillingen torsdagene
den 5.10., 2.11. og 7.12., hver gang kl.15.00.

 

 

 

Fra Hobro Kunstsamling

Kunstetagerne Permanente samling

På øverste etage ses værker af:

Torben Ebbesen, Lisa Engqvist, Kai Führer, Vibeke Glarbo, Niels Guttormsen, Steffen Jørgensen,
Sigrid Lütken, Hans Jørgen Nicolaisen, Bjørn Nordahl, Bent Sørensen, Margrete Sørensen, Olaf Sørensen,
Kurt Tegtmeier, Frode Steinicke og Ejgil Westergaard.

 

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider hele året:

Mandag–fredag:

Kl. 9.00 - 18.00

Lørdag:

Kl. 9.00 - 13.00

Søndag og
helligdage:

Lukket

 

Sitemap

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS