Netop nu i Kunstetagerne

 

21. april
31. juli 2021

 

 

SKYGGEBIBLIOTEKETS SPEJL
– Bruno Kjær i Kunstetagerne

Bruno Kjær. Bogobjekter  

 

Billedkunstneren Bruno Kjær fylder Kunstetagerne Hobro med malerier, grafik, objekter og lydkunst. Med Skyggebibliotekets spejl fortsætter han sin kunstneriske udforskning af viden, erindring, forundring og fantasi, som gennem årene har stået helt centralt i hans kunst. Kunstetagernes nabo, Hobro Bibliotek inddrages naturligvis i udstillingen.

Skyggebibliotekets spejl tager afsæt i Bruno Kjærs barndomserindring om den lidt ældre fætter Frank. Han stak til søs og druknede i 1966 på en tur mellem Stralsund og Middelfart. I Kjærs 13-årige fantasi fortsatte Frank sin rejse rundt i verden og oplevede alt det, som kun en drengefantasi kan udtænke. Nu, hvor Bruno Kjær er i tresserne, er Franks død og drengefantasierne dukket op i erindringen igen. Både den reelle begivenhed og Franks efterliv i fantasien har givet stof til totalinstallationen Skyggebibliotekets spejl. Biblioteksinventar som reoler, kartoteksskabe, læsepulte og bog- og eksempelsamlinger indgår i udstillingens scenografi, men Skyggebiblioteket er alt andet end et vanlige bibliotek.

Bruno Kjær. Bogobjekter
 
Bruno Kjær. Mødet, 2020
Bruno Kjær. Mødet, 2020
 
Bruno Kjær. Kartotekskort, 2020
 
Bruno Kjær. Kartotekskort, 2020
 

 

Skyggebibliotekets spejl har modtaget støtte fra 

Det Obelske Familiefond. Mariagerfjord Kommune. Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har ydet produktionsstøtte til Bruno Kjær.

 

 

21. april
31. juli 2021

 

 

NYERHVERVELSER
I HOBRO KUNSTSAMLING

Anne Birthe Hove. Uden titel, 2007. Litografi, I-XVIII  

 

Hobro Kunstsamling indkøber hvert år en række kunstværker til placering i institutioner, forvaltninger og virksomheder i Mariagerfjord Kommune. Efter udstillingen Nordatlantiske strejftog, 2018, købte samlingen en række litografier, udført på Steinprent, Færøernes Grafiske Værksted i Tórshavn.

Udstillingen præsenterer litografier af den grønlandske kunstner Anne Birthe Hove, færingerne Zacharias Heinesen, Hansina Iversen og Marius Olsen og danskerne Cathrine Raben-Davidsen og Peter Carlsen.

I 2020 erhvervede samlingen en række tuschtegninger af Ulrik Stenshøj, som også vises. Stenshøj tager afsæt i naturoplevelsen, som både abstraheres og forenkles. Med en eminent teknik og sans for det grafiske skaber han tegninger, som på én gang er skildring og symbol.

Fem grafiske serier af Claus Carstensen, Arne Haugen Sørensen, Richard Mortensen, John Olsen og Jens-Flemming Sørensen giver eksempler på Kunstsamlingens ældre grafik. Denne del af udstillingen vises til og med 22. juni 2021.

Anne Birthe Hove. Uden titel, 2007. Litografi, I-XVIII
 
Hansina Iversen. Uden titel, 2017. Litografi, 12/48
Hansina Iversen. Uden titel, 2017.
Litografi, 12/48
 
Marius Olsen. Stilhed, 2017. Litografi, 28/28
 
Marius Olsen. Stilhed, 2017.
Litografi, 28/28
 

13. juni
6. august 2021

 

 

landskabt

 

Svend bager på Panoramaruten  

I sommeren 2021 kan man opleve kunstværker af Svend Bager og Søren Lose i udstillingen landskabt, der kan besøges i den fredede natur i Bramslev Bakker ved Mariagerfjord. Formålet med landskabt er at skabe rum til refleksion over den fortsatte menneskelige tilstedeværelse i området og specifikt i den fredede natur i Bramslev Bakker.

 

Udstillingen er skabt af i regi af Kunstpionererne, som udgår fra Kunsthal NORD, Aalborg. Kunstetagerne har ydet vejledning til projektet i Mariagerfjord Kommune, og derfor nævner vi det naturligvis gerne her.

 

 
 

 

16. juni
31. juli 2021

 

 

POUL JANUS IPSEN
STREET CANS

Poul Janus Ipsen. Street Can, 2021 Olie, akryl og aluminium på lærred
 

Da den ny-surrealistiske billedkunstner Poul Janus Ipsen, f. 1936, i årene 1979-97 boede i New York, blev han ofte vækket om natten af bragene fra biler, der drønede hen over sodavands- og øldåser, som var blevet smidt på gaden. Ipsen samlede de fladmaste dåser op, og de blev et vigtigt motiv i hans kritik af det amerikanske forbrugssamfund og den voksende køb-og-smid-væk-kultur.

I dag bor Poul Janus Ipsen på fredelige Bogø, men også her kan han indsamle overkørte dåser. I en serie nye malerier med indlagte relieffer har han med knivskarp realisme malet smukke skildringer af dåserne som symbol på miljøsvineri, ressourcespild og manglende respekt for naturen.

 

Poul Janus Ipsen er et af Hobro Kunstsamlings tidligste medlemmer. Han bidrog til udsmykningen af Hobro Idrætscenter i 1980, og hans malerier, skulpturer og grafik er siden erhvervet til samlingen.

 

Nu vises 30 helt nye malerier i anledning
af kunstnerens 85-års dag.

 

Poul Janus Ipsen. Street Can, 2021
Olie, akryl og aluminium på lærred
 

 

Fra Hobro Kunstsamling

Kunstetagerne Permanente samling

Hobro Kunstsamling har siden 1975 arbejdet for at bringe god kunst til Hobro Kommune, fra 2007 til hele Mariagerfjord Kommune. I Kunstetagerne inddrages værker fra samlingen i relevante udstillinger, og på øverste etage ses en udstilling af skulpturer, skitser og forarbejder fra samlingen. Der vises værker af blandt andre Veo Friis Jespersen, Vibeke Glarbo, Sigrid Lütken, Hans Jørgen Nicolaisen, Lisbeth Nielsen, Bjørn Nordahl, Bent Sørensen og Ejgil Westergaard.

 

Hobro Kunstsamling står bag opstillingen af flere end 50 skulpturer i Hobro. I vores nye ”KUNST I HOBRO – Guide til kunsten i det offentlige rum” hvor man kan læse om skulpturerne og følge de syv spor, der fører rundt til de mange værker.

 

Udstillingsadresse:

KUNSTETAGERNE HOBRO
St. Torv, 9500 Hobro
GRATIS adgang gennem Hobro Bibliotek

 

FIND VEJ / GETTING HERE /
Wie findet man die Stelle?

Åbningstider:

Man.–tirsdag:

Kl. 09.00 - 18.00

Onsdag:

Kl. 11.00 - 18.00

Tors.–fredag:

Kl. 09.00 - 18.00

Lørdag:

Kl. 09.00 - 13.00

Søndag og
helligdage:

Lukket

 

NYHED! Følg nu også på Instagram #kunstetagernehobro

 

nyttige links:

Rud Thygesen Arkivet
Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger
Kunstmagasinet JANUS